רותי שרון - ☼ המלצות שוות לקטנים ולגדולים

09/07/2013

שלום

הפעם הכנתי לכם המלצות שוות גם לקטנים וגם לגדולים.

לקטנים - איך עוברים את החופש הגדול בנזק כלכלי הכי קטן.

רמז: סוף מעשה במחשבה תחילה.
איך מכינים לוח פעילויות עם הילדים, וגם כמה רעיונות וטיפים שיחסכו לכם כמה שקלים.

לגדולים - מתנות מדן אריאלי.

הקיץ ביקר בארץ פרופ' דן אריאלי, מומחה בכלכלה התנהגותית. מי שעוקב אחריי יודע שאני מעריצה שלו.

לאחרונה למדתי בקורס שלו "המדריך למתחיל להתנהגות בלתי רציונלית" - קורס אינטרנטי אקדמי של אוניברסיטת דיוק מארה"ב (באנגלית). אתם יכולים לנחש לבד מה הקשר בין עולם כלכלת המשפחה להתנהגות בלתי רציונלית...

אני ודן אריאלי בטקס מגן השקיפות באוניברסיטת תל אביב

בקורס השתתפו כ-140 אלף איש מרחבי העולם. מדהים. הקורס היה מרתק, כל שיעור (סרטון וידאו) התחיל עם בדיחה של דן, הרבה דוגמאות על ניסויים שהוא והקולגות שלו ערכו, והרבה תובנות לחיים. ממליצה בחום רב. הלכתי לשמוע אותו בשתי הזדמנויות: בטקס הענקת מגן שקיפות באוניברסיטת תל אביב, שם הצטלמתי איתו, ובכנס בוגרי הקורס הישראליים במשרדי Google בתל אביב, שזו חווייה בפני עצמה.

הקורס נלמד על פלטפורמה בשם coursera שהוקמה ע"י פרופ' ישראלית אחרת, פרופ' דפני קולר. הקורסים שם בחינם, ויש גם כמה קורסים מישראל.

הלכתי לשמוע את דן בשתי הזדמנויות: בטקס הענקת מגן שקיפות באוניברסיטת תל אביב, שם הצטלמתי איתו, ובכנס בוגרי הקורס הישראליים במשרדי Google בתל אביב, שזו חווייה בפני עצמה.

אז מה יוצא לכם מזה?

טעימת קריאה מהספר החדש "האמת על באמת"
כמו בשני רבי-המכר הקודמים שלו, אריאלי יצא לשטח ובדק בעצמו, באמצעות ניסויים מקוריים, מהם הכוחות המניעים אותנו לשקר. הוא מסביר למה, בניגוד לתפיסה המקובלת, התנהגות לא אתית איננה מבוססת על שיקולי עלות-תועלת אלא נובעת ממניעים לא רציונליים, ומדוע אין תרופת פלא למצב של ניגודי אינטרסים. בהאמת על באמת אריאלי בוחן שקרים בפוליטיקה, בלימודים ובחיינו המקצועיים והאישיים, ומספק תשובות מעוררות מחשבה, ולעתים מפתיעות, לשאלות מסקרנות: האם הסיכוי להיתפס משפיע על הנטייה שלנו לרמות? כיצד מקום העבודה מעודד אותנו לשקר? איך אפשר לגרום לאנשים לדווח אמת למס הכנסה ולחברות הביטוח ובכך לחסוך מיליונים? למה מי שלובש מותגים מזויפים מועד להתנהגות לא הגונה?

stickK היא אפליקציה שתעזור לכם לנהל יעדים אישיים, כמו לרדת במשקל, לכתוב ספר, להתאמן בחדר כושר ואפילו לצאת מהחובות. באחד השיעורים בקורס שדיבר על שליטה עצמית (self control) דן אריאלי המליץ עליה. ניסויים מראים שכאשר אנחנו מתחייבים בציבור או בפני חברים, אנחנו מגדילים את הסיכויים לעמוד ביעדים שהצבנו לעצמנו. וזה בדיוק מה שהאפליקציה מאפשרת לנו. לקבוע יעד, מהם הצעדים להשגתו, וחברים שיעזרו לנו לעמוד במשימות הביניים בדרך אל היעד. אז אם אתם החלטתם להשתמש באפליקציה, אשמח לשמוע איך הלך לכם.


שיהיה לנו קיץ כייפי, בטוח ולא חם מדי

שלכם

רותי

© כל הזכויות שמורות לרותי שרון   info@ruthsharon.co.il   |   054-4323526   |  עמק האלה 18 מודיעין                                                                                      Design: Edna Ricklin's Studio