לא, אני לא אשאל איפה אתם עושים את ליל הסדר, ואם כבר סיימתם לנקות, ואם קניתם מתנות... את זה אני משאירה לאחרים. פסח ויום העצמאות, שני חגים שאנחנו חוגגים בקרוב, ומסמלים יציאה מעבדות לחירות, קבלת אחריות ועצמאות. בפוסט חדש בבלוג שלי "למה לדאוג" נדבר על שתי דרכי התמודדות שלנו עם ניהול כלכלי. ואיך אפשר בלי ארבעת הבנים? אז מסתבר שיש גם חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול בכלכלת המשפחה. ולמי שפיספס אותי בתוכנית הבוקר של אורלי וגיא, מוזמן לקבל טיפים לקראת הפסח. ולקינוח - מוזמנים להשתתף במחקר על קבלת החלטות כלכליות.
למה אתם דואגים?
"הבנקים אשמים", "זה יוקר המחייה המטורף במדינה הזו", אלו רק חלק מהתגובות שאני מקבלת מאנשים כשאני שואלת למה אנחנו לא מתנהלים פיננסית באופן נבון. מצד שני, רוב הפונים אליי לייעוץ כלכלי אומרים לי משהו בסגנון: "אנחנו דווקא מרוויחים לא רע, אבל איכשהו אנחנו לא מצליחים לסגור את החודש. משהו בהתנהלות הכלכלית שלנו לא עובד לנו".
עוד פעם פסח? איזו הפתעה.... כל שנה אנחנו מופתעים מחדש מפסח. עוד פעם ליל הסדר, אפיקומן, מתנות לחותנת, בילויים עם הילדים, ניקיונות וצביעת הבית. כל שנה משפחה ישראלית ממוצעת מוציאה אלפי שקלים נוספים בפסח, וכל פעם היא מופתעת מחדש. אפשר להחליט שהשנה ננסה להתייעל ולמזער נזקים, הרי למדנו לקחים משנים קודמות. פורסם לראשונה באפריל 2008.
בשלישי שעבר באמצע מסע קניות עם הילדים באיקאה (הצילו!), התקשרו אליי מתוכנית הבוקר של אורלי וגיא ושאלו אם אני יכולה לבוא למחרת בבוקר לדבר על הוצאות הילדים בפסח. נו, שאני אגיד לא? אז התייצבתי באולפן בהרצליה, וזה מה שהיה...
צוות "האוצר שלי" מהמחלקה לחינוך פיננסי במשרד האוצר ריכז עבורכם כלים חדשים ורפורמות צרכניות מרכזיות שפורסמו ברבעון הראשון של שנת 2016.
רצ"ב הניוזלטר עם כל הפרטים.
כמו כן, בתחילת החודש קיבלתם את דוח הפנסיה השנתי שלכם וצוות "האוצר שלי" מזמין אתכם להשתמש במגוון כלים שיקלו עליכם בקריאה ובהבנה של הדוח. למידע נוסף היכנסו ל"דוח הפנסיה".
{C} {C}{C}
מחקר בקבלת החלטות כלכליות
סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה חברתית עורכת מחקר מעניין בתחום קבלת החלטות כלכליות (כלכלה התנהגותית). מוזמנים להשתתף בקישור המצורף (10 דק'). דרושים עכשיו משתתפים נשואים. קליק, קליק